Ce trebuie sa stim despre produsele naturale Mandra din lapte de vaca?

Laptele Mandra este un lapte pasteurizat si omogenizat si este prezentat in doua sortimente: lapte de consum integral standardizat (grasime 3,5%) si lapte de consum semidegresat (grasime 1,8%). Diferenta dintre laptele integral standardizat cu un continut ridicat de grasime si laptele partial degresat (cu continut scazut de grasime) consta doar in continutul de lipide si calorii. Laptele si produsele lactate degresate au acelasi continut de vitamine si minerale, precum si laptele integral. Le lipsesc doar grasimile saturate si au un continut caloric mai redus.

Laptele crud, pasteurizat sau UTH (Ultra High Temperature)?

Laptele crud prezinta pericolul de a fi contaminat cu diversi germeni mai mult sau mai putin periculosi. Exista infectii precum tuberculoza, listerioza, etc. care se pot transmite la om prin consumul de lapte infectat, provenit de la animalele bolnave.

despre-lapteLaptele pasteurizat este recomandat datorita faptului ca prin procedeul de pasteurizare a laptelui (pasteurizare = laptele este incalzit rapid, timp de cateva secunde, la o temperatura de 75°C – 95°C, dupa care este racit brusc la 2°C) nu se modifica nici gustul, nici consistenta si nici valoarea nutritiva a laptelui, spre deosebire de laptele care este fiert acasa sau de laptele obtinut prin procedeul de prelucrare UTH unde o mare parte din vitaminele continute in lapte sunt distruse prin temperatura ridicata in timpul procesarii 135°C – 150°C. Din cauza acestor situatii, recomandarea actuala este de a se consuma numai lapte pasteurizat. Pentru ca este pasteurizat, laptele Mandra nu necesita fierbere insa trebuie pastrat la frigider 2°C – 4°C.

Trei cani de lapte asigura doza zilnica de vitamina B12 necesara unui adult.

De cat calciu avem nevoie?

Necesarul zilnic de calciu este de:

Cantitatea de lapte (de vaca) si produse lactate recomadata a se consuma zilnic este urmatoarea:

O portie poate insemna: o cana cu lapte sau cu iaurt, 50 grame de branza.

Termenul scurt de valabilitate este un indicator al lipsei de conservanti. Din acest motiv toate produsele Mandra trebuie pastrate la rece (2°C – 4°C) si consumate pana la data inscriptionata pe ambalaj. Marca Mandra garanteaza calitatea inalta a produselor, atata timp cat acestea sunt depozitate corespunzator la 2°C – 4°C.